Page 1 of 4

Mid-war, v4, vad tycker folk?

Posted: Thu Feb 22, 2018 10:14 am
by Ulfast
Inte så mycket aktivitet här längre men jag tycker ändå det är värt att slänga upp en tråd och se om några gamla ökenrävar läser den ;)

Nu har ju äntligen BF släppt italienare vilket jag har väntat på och jag tänker gör en nystart med dem. I samband med släppet så har de nu släppt regler för alla de stora nationerna i ökenkriget som är anpassade till v4 av reglerna. Så vad tycker folk om dem? Gillar ni v4 och de nya reglerna, någon som har testat och spelat med dem och hur var det?

Får se om nu någon läser det här...och skriver något! :)

Re: Mid-war, v4, vad tycker folk?

Posted: Fri Feb 23, 2018 8:05 am
by Iztvan
Det lilla jag has spelat med v4 MW har varit kul. Problemet för min del är att jag har så lite speltid numera så det blir knappt något spelat, FoW eller annat.

Re: Mid-war, v4, vad tycker folk?

Posted: Fri Feb 23, 2018 1:26 pm
by sardukar
Reglerna i sig är bra, men det är fortfarande en hel del som saknas.
Som innehavare av en stor Ghurka-armé känner jag mig extra bitter och kränkt.

Specialkorten med extra buffar och regler är dock galna. Alla tyska förmågor är tokdyra medan britterna har flera som är "no brainers".

Re: Mid-war, v4, vad tycker folk?

Posted: Fri Feb 23, 2018 6:00 pm
by Svensson
Gillar inte att V4 och TY har skillnader då jag prioritgerar TY. Hämtade ut Nam´boken för en timme sedan och den skall väl enligt bloggarna skapa mer harmoni mellan TY och V4.

Re: Mid-war, v4, vad tycker folk?

Posted: Fri Feb 23, 2018 7:25 pm
by t80u
Jag gillar V4 riktigt mycket och ser verkligen fram emot att fler böcker släpps så man kan börja spela sina favoritförband igen. Överlag är jag väldigt nöjd (får dock erkänna att sen andra barnet kom i somras så har de blivit betydligt mindre spelat, men det går nog över snart) :geek:

Re: Mid-war, v4, vad tycker folk?

Posted: Sat Feb 24, 2018 12:27 am
by Tweety
Spelar listor ur Eastern Front-boken med V4 regler, och det funkar bra med några få tweaks... V4 är helt klart ett spel som tilltalar mig mer... Däremot tycker jag att böckerna de släpper numera (typ Fighting First och dyl) är tunna, fula och med alldeles för få listor i...

Re: Mid-war, v4, vad tycker folk?

Posted: Sat Feb 24, 2018 9:54 am
by Ulfast
Vad roligt att höra att de flesta tycker v4 verkar vara skoj och intressant. Jag ser fram emot att själv få prova spelet.

Jag satt igår ochlimma nya italienska pladt tanksen vilket var vädigt härliga modeller. Jag hoppas kunna köra en testmatch om en vecka. Gäller bara att min motståndare hinner köpa britternas armebok. Jag hoppas på en vår av fow ☺

Re: Mid-war, v4, vad tycker folk?

Posted: Sun Feb 25, 2018 3:01 pm
by t80u
Överlag gillar jag både de nya figurerna, reglerna, korten och listorna väldigt mycket. De enda minusen för mig är att böckerna är för tunna och kommer för sällan.

Ser grymt mycket fram emot MW-östfronten, då lär det bli som allra bäst!

Re: Mid-war, v4, vad tycker folk?

Posted: Sun Feb 25, 2018 7:47 pm
by Stakka
Har endast spelat V4 en handfull gånger, men jag instämmer med Tweety och T80u, spelet är bra men böckerna är tunna och begränsat upphetsande.

Hade gärna sett att TY och V4 var rakt upp och ner samma, inte som 3.9 och 4.0. För mig som sällanspelare är det iurigt att hålla isär snarlika regler.

Re: Mid-war, v4, vad tycker folk?

Posted: Mon Feb 26, 2018 7:19 am
by Iztvan
Stakka wrote:Hade gärna sett att TY och V4 var rakt upp och ner samma, inte som 3.9 och 4.0. För mig som sällanspelare är det iurigt att hålla isär snarlika regler.
Japp. Och sedan la de till olika system för att avgöra missions och anfallare/försvarare och så uppdaterade de hur man tar objektiv, så regelboken skulle behöva en reprint redan nu... Stökigt för oss som inte hinner spela så mycket att vi har allt fräscht i huvet utan måste läsa reglerna ibland...

De hårdaste kritikerna säger ibland "V4 kom och turneringsscenen kraschade = V4 är dåligt.
Jag köper inte riktigt det, turneringarna var på väg ner redan innan, titta på oss i Sverige t.ex., jag tror inte vi hade rest runt på massa turneringar om v4 bara hade varit en uppfräschad v3.1. Det är andra orsaker till det.